Adım atmak için muhteşem olmak zorunda değilsin, fakat muhteşem olmak için adım atmak zorundasın.

Cuma, Mart 3

Atama Bekleyen Orman Mühendisleri Kadrolar için Basın Açıklaması Yapacak

Orman Mühendisliği Atamaları

Orman Mühendisliği, ormanlık alanların ağaçlandırılması, korunması, saptanması, işletilmesi ve geliştirilmesi gibi konularda hizmet yürüten kişilere denir.

orman mühendisliği kadroları
orman mühendisliği kadroları
Orman fakültelerinden zorlu 4 yıllık eğitim sonucu lisans alan bireyler "Orman Mühendisi" olarak adlanır. Mezun olmuş Orman Mühendisleri, atanamadıkları için mağdur konumdalar. O kadar emek verip mühendis olup orman mühendisliği konusunda atanamamak iyi değil, hoş değil.

Atanamayan atanma bekleyen Orman Mühendisleri seslerini duyurabilmek için mecliste toplanacaklar haberi geldi. Atama bekleyen orman mühendisleri her şekilde seslerini duyurmaya çalışsa da yetkililerin görmezden gelmesinden yakınmaktalar bu ne kadar doğru bilemeyiz. Yakın zamanda mecliste çeşitli konuşmalar yaparak ilk başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ve diğer yetkilileri protesto etmeye hazırlanıyorlar, iyi bir şey mi kötü bir şey mi ya da etkisi olacak mı göreceğiz. 10.000in üzerinde mezun olmuş işsiz orman mühendisi atama bekliyor.

Orman Mühendisliği atamaları
Orman Mühendisliği atamaları
2016 yılında bilindiği gibi 10 kadro verildi. Atanamayan Orman Mühendisleri, 2017'de orman mühendisliği kadroları için 500 kadro verilmesini talep ediyor, rakam büyük. Yıllarca okuyup emek verdikleri, maddi zorluklarla okudukları, Atanamayan Orman Mühendisleri mesleklerini yapmak istemekteler. Özel şirketlerde çalışmaları zor olan Atanamayan Orman Mühendislerine devletimizin sahip çıkması gerekmektedir.

0 yorum: